לגשר בין הורים - ילד כ"יונת שלום"

יש בתים שבהם הילד מתפקד כמתווך, מגשר או משמש כ"יונת השלום" בין הוריו, שמתקשים לתקשר ישירות זה עם זה. מצב זה נוגס בחווית הילדות של הילד ומערער את תחושתו, שיש לו מטרה משלו בחיים. הוא הופך להיות כלי בידי אחרים, ותכלית קיומו מתמקדת בשירותו את הוריו ובבחירה בלתי אפשרית ביניהם. ילד זה גדל, כשהוא סוחב על כתפיו משא כבד של אחריות לרווחתם הרגשית של הוריו, משא שגוזל ממנו את האפשרות לחוות ילדוּת פשוטה ובריאה

קרא עוד  

איך ללמד לב רעב

הלב הוא שריר. לפעמים הוא קפוץ ומכווץ. ככל שהוא מקבל פחות מזון איכותי, או בכלל, כך הוא הולך ומתכווץ. ואחרי שנים של הזנחה ותזונה לקויה, כשהוא נתקל במפתיע בארוחה מלאת מנות וטעמים חדשים, ברגע הראשון בוער בו הדחף לטרוף את כולה. אז הוא מגלה שהוא מתקשה לבלוע, הוא לא מצליח להכיל ולעכל...

קרא עוד  

האם יש לנו באמת בחירה חופשית?

רובנו מעדיפים לחשוב שיש לנו בחירה חופשית, שאנחנו נמצאים בשליטה על המעשים, המחשבות והרגשות שלנו. אבל האם גם לכם יש רגעים של תחושה עמומה, שמשהו אחר "מנהל" אתכם? גם אתם מוצאים את עצמכם חוזרים שוב ושוב למחשבות ולתגובות שלא ממש משרתות אתכם, למרות שכבר החלטתם עם עצמכם בעבר: "בפעם הבאה אחשוב ואגיב אחרת"?

קרא עוד  

סיפור

"בכפר נידח בארץ רחוקה היה נער. מילדות שמע שמועות על עמק חלומי, שכל מי שאי פעם הגיע אליו מצא בו את כל הטוב והיופי שיש בעולם. הנער החליט לצאת למסע כדי להגיע בעצמו לעמק החלומי. הוא שאל את זקני הכפר מהי הדרך לשם, ומכל אחד קיבל את אותה התשובה: "אם תצא לדרך ולא תוותר, בסוף תגיע".

קרא עוד  

אומנות פרימת הצמר

חיינו יכולים להידמות לכדור צמר סבוך, כשחוויות קשות וזיכרונות טראומטיים הופכים אותו למבולגן, דהוי, מלא קשרים. ככה הרגישה בחורה צעירה שהגיעה אלי לקליניקה עם חרדות קשות, מצוקה רגשית, דימוי עצמי נמוך, קשיי נשימה, כאבי ראש ותקשורת משובשת במערכות היחסים הקרובות שלה.

קרא עוד  

מי פוחד מרופא שיניים?

קרא עוד  

NLP ככלי להתמודדות עם רגשות שליליים בקרב מטפלים בבן משפחה חולה - חלק 2

במהלך הטיפול בבן משפחה חולה עשויים להתעורר רגשות שליליים, כגון בושה, תסכול וכעס בקרב המטפלים. רגשות אלו יכולים להשפיע לרעה על בריאותם הנפשית והפיזית ועל הקשר שלהם עם בן המשפחה החולה. גישת ה-NLP, המתמקדת בקשר בין מוח, שפה והתנהגות, מציעה מגוון כלים להתמודדות עם רגשות שליליים ואתגרים טיפוליים בצורה מיטבית

קרא עוד  

רגשות מורכבים במהלך טיפול בבן משפחה חולה - חלק 1

טיפול בבן משפחה חולה הוא משימה מורכבת, מאתגרת ומטלטלת רגשית. המטפלים נדרשים להשקיע זמן, מאמץ ומשאבים רבים, לעיתים קרובות על חשבון חייהם האישיים. הלחץ הרב והאחריות הכבדה עלולים להוביל להתפתחות של רגשות מורכבים ועוצמתיים, כמו בושה, תסכול וכעס.

קרא עוד  

מפגשים בקליניקה - סיפור בלשי

אם צפיתם בסרטים וסדרות טלויזיה בלשיות בטח הבחנתם ב"לוח עדויות" (evidence board) כמוטיב חוזר בהם. הבלש החוקר תעלומה כלשהי נועץ קולאז' תמונות וקטעי עיתונות על לוח חלק, ובאמצעות חוט מתחיל לקשר ביניהם עד שלבסוף, כשהלוח מלא בעדויות מחוברות זו לזו, מתגלה הפתרון לתעלומה.

קרא עוד  

לעבור דירה? בחלום!

חלמתי בלילה על מעבר דירה כאוטי עם המון ארגזים מפוזרים בבלגן. לא ידעתי לאיזה חדר הם שייכים או איך להתחיל בכלל לפרוק אותם. נכנסתי ללחץ והרגשתי במצוקה, אפילו שזה היה רק חלום.

קרא עוד  

מטפלים בחגים: אתגרים וההתמודדות עמם

בעוד שעונת החגים מקושרת לעתים קרובות עם שמחה, חגיגה ומשפחתיות, היא יכולה להיות תקופה מאתגרת במיוחד עבור מטפלים בבן משפחה חולה. האיזון בין אחריות הטיפול לבין המאפיינים הייחודיים של תקופת החגים יכול להיות מתיש רגשית וגופנית. מהם האתגרים עמם מתמודדים המטפלים בבן משפחה חולה בתקופה זו, ומהן האפשרויות העומדות לרשותם?

קרא עוד  

ממלחמה במחלה לחמלה וחלום - מה עובר מי שמטפל בבן משפחה חולה

לא פשוט לסעוד בן משפחה בעת מחלה. אנשים נוטים להשתמש במילה "מלחמה", כשהם מתארים את התקופה הזו. מעבר לקשיים תפעוליים והבירוקרטיה המתלווה אליהם, הם נאלצים להתמודד גם עם אתגרים רגשיים מתמשכים.

קרא עוד  
זכויות יוצרים © 2024 כל הזכויות שמורות - DiklaNLP.com