שמעתם פעם את המשפט "מה שהיה, היה, עדיף להשאיר את זה בעבר"? מאמא, אבא, סבא או סבתא, או מאחד הדודים המבוגרים. בסך הכל זה נשמע די הגיוני, בשביל מה לעורר כאבים ישנים? מה בוער לפתוח תיבת פנדורה, אם אפשר פשוט להמשיך הלאה?
קרא עודשמעתם פעם את המשפט "מה שהיה, היה, עדיף להשאיר את זה בעבר"? מאמא, אבא, סבא או סבתא, או מאחד הדודים המבוגרים. בסך הכל זה נשמע די הגיוני, בשביל מה לעורר כאבים ישנים? מה בוער לפתוח תיבת פנדורה, אם אפשר פשוט להמשיך הלאה?
קרא עודאתם במפגש חברתי אולי גם עם אנשים שאתם לא מכירים, ומישהו אומר "אתה תהיה סבא שלי היום". ככה בערך מתחילה החוויה של להיות נציג בקונסטלציה משפחתית, וככה זה מרגיש (בלי יותר מדי דרמות):
קרא עודתהיתם פעם למה אתם מגיבים בצורה מסוימת במצבים שונים? למה יש לכם פחדים או התנהגויות שלא תמיד מובנות לכם? התשובה לשאלות האלה יכולה להיות טמונה בעבר המשפחתי שלכם, לא רק בחוויות שלכם אלא גם באלו של ההורים שלכם, הסבים והסבתות ואפילו אבות אבותיכם.
קרא עודאצל רובנו הסתרה בחיים הבוגרים מתחילה בעצם כבר בתקופת הילדות. מגיל צעיר אנו קולטים את המסרים הסמויים והגלויים שמעבירים לנו ההורים לגבי מה מותר להרגיש ולהביע ומה לא: בפן הגלוי, אמירות כמו "להיות חזק ולא להראות חולשה מול אחרים" או "לשמור על הופעה מושלמת". בפן הסמוי, הם עשויים להגיב בביקורת או דחייה כשאנחנו, כילדים, מביעים רגשות "שליליים" כמו כעס, פחד או עצב.
קרא עודדמיינו צעירה (תאומה, אנחנו עוד נחזור לזה) שתמיד מאחרת. לא משנה כמה היא מנסה, תמיד מגיעה 15 דקות אחרי הזמן: מאחרת לחברים, לעבודה, תמיד מאחרת ולא מבינה למה זה קורה. באחד המפגשים בקליניקה כשעבדנו על ה"איחור הכרוני". באמצעות שימוש בטכניקת ציר הזמן, עלה שסיפור האיחור התחיל עוד לפני שנולדה.
קרא עודפיטר פן הגיע לקליניקה שלי לאחר שנים ארוכות של קשיים בניהול מערכות יחסים קרובות וארוכות טווח. למרות החיוך הקבוע על פניו התברר די במהירות, כי פיטר מתמודד עם אתגרים בתחום הרגשי והבין אישי. כבר בפגישות הראשונות עלו טראומות מהילדות המוקדמת של פיטר, שהותירו בו חותם עמוק. הוא נולד להורים, שנטשו אותו בגיל צעיר. הוא חווה התעלמות רגשית וחוסר יכולת לקשור קשרים בטוחים עם דמויות משמעותיות בחייו.
קרא עודאחרי שעזרתי לפינוקיו להשאיר את השקרים בעבר ולשלגיה להשתחרר מטראומות הילדות, הגיעה אלי לקליניקה אריאל "בת הים הקטנה" עם רגשות אשמה קשים. אריאל שיתפה אותי, שאחרי שעזבה את ממלכת הים של אביה, המלך טריטון, והחליטה להישאר על היבשה עם אהובה הנסיך אריק, היא נכנסה ללופ של קונפליקטים פנימיים. מצד אחד, הרצון לחיות את חייה כפי שהיא חפצה ולממש את עצמה כאישה חופשית ואותנטית. מצד שני, הקושי לעזוב את מסגרת המשפחה והסביבה המוכרת והאהובה מתחת לים.
קרא עודאם חשבתם שסיפור "שלגיה ושבעת הגמדים" הוא רק אגדת ילדים תמימה, שהסתיימה כששלגיה חוזרת לחיים מנשיקת הנסיך – חישבו שנית. הנה הצצה אל מאחורי הקלעים של מה שקרה באמת... שלגיה באמת ניצלה ונישאה לנסיך המקסים. אבל איך בעצם היא יכולה להנות מחיי הפאר והפינוק בארמון אחרי כל הטראומות שעברה בחייה? שני הוריה מתו בילדותה (את אימה כלל לא הכירה), היא נאלצה לברוח ליער לאחר שנרדפה על ידי אמה החורגת, הסתתרה בבית שבעת הגמדים ושרדה שני ניסיונות ההתנקשות באמצעות מחוך חונק ומסרק רעיל, כשלבסוף היא מתה אחרי שטעמה מתפוח מורעל.
קרא עודהגיע אלי מונחה חדש לקליניקה, חלקכם אולי מכירים אותו בשם פינוקיו... אותו אחד שחלם להיות ילד אמיתי, ולאחר תלאות רבות הצליח להגשים את חלומו והפך מבובת עץ לילד בשר ודם.
קרא עודחלקכם אולי מכירים את תחושת ההצפה הנלווית להתמודדות עם אתגרי החיים. "היו רגעים שהרגשתי שאני טובעת, בקושי לקחתי אוויר", מתארת אחת המונחות שלי תקופה מורכבת בחייה. כשהבינה שמאבק ההישרדות מכלה את כוחותיה, היא החליטה להיכנס לתהליך אצלי בקליניקה.
קרא עודטנגו הוא ריקוד מופלא וסוחף אך גם מאתגר. שני הרקדנים צריכים להיות קשובים אחד לשני ולזרום בסנכרון תוך כדי תנועה. לפעמים לאחר זמן מה שהשניים רוקדים ביחד, הם מתחילים להתעייף או קורה משהו שמסיח את דעתם, והריקוד משתבש.
קרא עודכמו במשחק הקלאסי "שולה המוקשים" כל אחד מבני הזוג נכנס לזוגיות עם שדה מוקשים משלו, שבו טמונים מטענים רגשיים. אנחנו מצפים שבן הזוג שלנו יבין אותנו, ידע מה להגיד וגם מה לא להגיד בתזמון המדויק, שימנע דריכה והפעלה של המוקשים שלנו. הבעיה היא שבני הזוג שלנו אינם יכולים לדעת איפה הם ממוקמים. הם רק יכולים לטעות שוב ושוב ולהפעיל פיצוצים מכיוונים לא צפויים, לעיתים מבלי שיבינו מאיזה כיוון מגיע ההדף ועד כמה הנזק עוצמתי.
קרא עוד