טיפול בבן משפחה חולה הוא משימה מורכבת, מאתגרת ומטלטלת רגשית. המטפלים נדרשים להשקיע זמן, מאמץ ומשאבים רבים, לעיתים קרובות על חשבון חייהם האישיים. הלחץ הרב והאחריות הכבדה עלולים להוביל להתפתחות של רגשות מורכבים ועוצמתיים, כמו בושה, תסכול וכעס.
בושה היא רגש נפוץ בקרב מטפלים בבן משפחה חולה. המטפלים עשויים להרגיש בושה, כאשר הם לא מצליחים לספק את הטיפול הטוב ביותר לבן המשפחה או לעמוד בציפיות שלהם ושל אחרים, או כאשר הם מרגישים, שהם לא עומדים בסטנדרטים שלהם עצמם.
תסכול הוא רגש שכיח נוסף בקרב מטפלים. הוא מתעורר, כאשר המטפלים נאלצים להתמודד עם דרישות רבות ומשתנות, לא מצליחים למצוא את זמן פנוי לעצמם או כאשר הם מרגישים, שהם לא מצליחים לשלוט במצב.
גם כעס הוא רגש מוכר בקרב מטפלים, אם כי לעיתים קיים קושי להודות בקיומו, בעיקר כשהוא מופנה כלפי בן המשפחה החולה והמצב הרפואי שלו. רגשות כעס עולים גם בעקבות תפקוד לקוי של המערכת הרפואית וחוסר תמיכה או עזרה פיזית מצד בני משפחה וחברים.
רגשות מורכבים אלה יכולים להשפיע לרעה על המטפלים, על בריאותם הנפשית והפיזית, ועל הקשר שלהם עם בן המשפחה החולה ועם אחרים. לכן חשוב, שהם יקדישו תשומת לב לרגשות שלהם, יפנו לעזרה מקצועית וימצאו דרכים להתמודד עם הרגשות, שהם חווים.
החלק הבא יתאר כיצד ניתן להשתמש בתהליך NLP כדי לסייע למטפלים בבן משפחה חולה בהתמודדותם עם רגשות אלה.